Uudised

Rohelist luksust ja unikaalset saunaelamust loob Ecosauna Project OÜ
2023-10-09 14:42:00

Põlva külje all Himmaste külas suunava viida järgi väiksest teeotsast sisse sõites tervitab juba väraval pilkupüüdev kümblustünn. Saunamajad, kämpingud, kümblustünnid näidisplatsil ning tootmishoones valmimas neid üha juurde - paaril hektaril laiuv tootmisüksus on kui saunaarmastaja paradiis. Siin tegutseb Äripäeva TOP ettevõte Ecosauna Project OÜ.

Ecosauna Project OÜ on tegutsenud alates 2016. aastast ning paistab silma oma stabiilsuse poolest, kuna toimetab varsti juba 10 aastat ühe meeskonnaga. Tootmismahu kasvades on tublisid inimesi ettevõtte meeskonda juurde tulnud, kuid ettevõtte väärtused on jäänud samaks. Ecosauna Project OÜ süda ja hing on seal töötavad inimesed ja meeskonnatunne, mis hoiab inimesi koos.

Üheskoos ettevõtte eesmärkide poole liikumisest räägib ka lugu sellest, kuidas näiteks populaarne Frodo saun omale nime sai. Uut mudelit välja töötades kuulutati ettevõtte töötajate seas välja konkurss saunale nime leidmiseks. Mõttetöö viis Sõrmuste Isanda filmini, kus kääbik Frodo eluase oli armsalt sarnane Ecosauna uue saunamajaga. Nii hakkas saun kandma Frodo nime.

Mis eristab Ecosauna Project OÜ-d teistest?
See on nende paindlikkus ja soov klientidele vastu tulla. Kui kliendil on erisoove seoses saunaehitusega, olgu selleks siis muudetavad detailid, värvid või ruumiplaneering, saab klient kindel olla, et teda on kuulatud ja tehases valmib saun, mis just tema erisoovidest lähtuv.

Ettevõtte tegevuses on tähtsal kohal ka roheline mõtteviis. Ecosauna Project OÜ peamiseks tooraineks on taastuv loodusvara, termotöödeldud puit, mis pikendab selle eluiga. Kõik tootmisjäägid taaskasutatakse, olgu siis kütteks või hakkeks. Ettevõte toodab suurema osa oma elektrienergiast päikesepaneelide abil, mis tähendab, et elektrikulu on aastaringselt nullilähedane. Lisaks sorteeritakse tehases pakendeid, sh kilet, mis juba eelnevalt on taaskasutatud materjalist. Samuti kasutatakse ümbertöödeldud pakkematerjali Räpina paberivabrikust.

Ecosauna Project OÜ toodetega saab tutvuda näidisplatsil Põlvamaal, aga ka suurematel messidel üle terve Eesti. Ettevõtte tegemistega saab end kursis hoida ka sotsiaalmeedia vahendusel, Facebooki lehel: Ecosauna, Instagramis: Ecosauna.ee või TikTokis. Kõigi Ecosauna kvaliteetsete toodete kohta saab aga lähemalt uurida kodulehelt: ecosauna.ee

Artikli valmimist rahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

eu