Uudised

Põlvamaa ettevõtjate inspiratsioonireis Tõrvasse
2023-10-17 15:29:00

Põlvamaa ettevõtjad käisid esmaspäeval, 16. oktoobril inspiratsioonireisil Tõrvas, et uurida lähemalt naabermaakonna ettevõtjate tegevusi ja toimetusi rohelises võtmes.

Päev algas meditsiiniseeni kasvatava ja neist tervisetooteid tegeva ettevõtte Shroomwell tehasetuuriga, kus muuhulgas vahetati mõtteid ka seente olulisusest meie ökosüsteemis. Shroomwell (endise nimega Chaga Health) tehases tervitas külalisi põnev Reishi, Shiitake, Chaga ja Lion´s Mane seenemaailm, kus lisaks pakus kasvavatele seentele sai lähemalt tutvuda ka seenemaailma tulevikuga. Näiteks sellega, kuidas üks seen saab hakkama õlireostuse likvideerimisega. Tehasetuur lõppes tervisetoodete tutvustamise ja degusteerimisega.

Päeva teises pooles tegi mööblirestaureerimise tehnikatest ülevaate Vintage Studio juht, kelle salong justkui täpiks „i“ peal asub päevinäinud, kuid tähendusrikkas vanas puumajas. Kaunid mustrid toolidel ja kappidel, reljeefse tekstuuriga toolid ja vintage stiilis detailid andsid müügisaalile näo, mis viis mitukümmend aastat ajas tagasi. Kuidas kõike seda luua, sellest Põlvamaa ettevõtjad lähemalt kuulda saidki.

Et külastusest häid mõtteid genereerus ja koostöö- ning arenguvõimalusi tekkis, andis kinnitust omavaheline kontaktide vahetamine ja lühituleviku plaanide arutamine.

Inspiratsioonireisi Tõrvasse rahastati Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

Fotod: Jaan Kala, Eela Jää ja Põlvamaa Arenduskeskus

eu