Uudised

Rohelise kontori koolitus suunas Põlvamaa organisatsioonide ja ettevõtete esindajaid mõtlema keskkonnahoidlikule töökorraldusele
2023-12-06 15:15:00

Teisipäeval, 5. detsembril toimus Põlvas praktiline rohelise kontori koolitus, mille eesmärk oli motiveerida maakonna ettevõtteid ja asutusi astuma samme rohelise kontori süsteemi rakendamise suunas.

Keskmine tööl käiv inimene veedab suurema osa oma ajast töökohal ja üha enam kontoriruumides. Seetõttu on väga oluline tagada töötajatele keskkonnahoidlik töökorraldus, mis mõjutab otseselt meie heaolu, tööviljakust ja ümbritsevat keskkonda. Roheline kontor on kogu maailmas leviv trend ja sellele on mõtlema hakanud ka paljud Eesti organisatsioonid nii avalikust- kui erasektorist.

Rohelise kontori koolituse Põlvas viis läbi konsultatsioonifirma Miltton eksperdid Helen Tammemäe ja Jolanda Lipu. Koolitusel arutleti, kuidas ise vastutustundlikult tegutseda, kuidas aidata kaasa oma sihtgrupi heaolu kasvule ja kuidas oma tegevusvaldkonnas veelgi vastutustundlikumalt tegutseda. Osalejad kaardistasid oma keskkonnaaspektide kaardistamisega, kus hindasid mõju ja keerukuse skaalal oma organisatsiooni hetkeseisu. Päeva lõppedes aga sõnastati SMART eesmärgid, mis kätkes endas muuhulgas ka Põlvamaa organisatsioonide ülest koostööd rohelise kontori süsteemi arendamiseks.

Tegemist oli praktilise koolituspäevaga, mille järel oli osalejatel selgem pilt oma organisatsiooni võimalustest rohelise kontori arendamiseks ning said kirja eesmärgid ja reaalsed sammud, mille suunas koolituse järel tegevusi seadma hakata.

Koolituse toimumist rahastati Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

eu