Uudised

Rohelisema Põlvamaa kopramärgiga liitus Jõhkasoo meetalu
2024-01-29 13:00:00

Rohelisema Põlvamaa kopramärgiga liitus juba kolmandat põlve mee tootmise ning müügiga tegelev Jõhkasoo talu.

Võhandu jõe lähedal Pääsna külas tegutsev meetalu toimetab  võimalikult keskkonnasäästlikult. Kuna nii mesila kui mesindushoone asuvad ühel kinnistul, on transpordi jalajälg praktiliselt olematu. Samuti ei teki mesindamisega tootmisjääke, kõik suunatakse korduv- ja taaskasutusse. 
 
Mee vurritamiseks ja villimiseks oleme vanast laudahoonest ümber ehitanud mesindusruumi, kus talveperioodil saame hoiustada mett, tarukorpuseid kui ka kogu mesindamiseks vajalikku inventari.
 
Jõhkasoo talu 15 mesilasperet asuvad talu kinnistul, looduslikult puhtas piirkonnas. Mesilat ümbritsevad mahepõllud, metsatukad ning raiesmikud.  
 
Kuna mesitarud on valmistatud puidust, ei ole nende desinfitseerimiseks vajalik kasutada keemilisi puhastusaineid. Mesi villitakse ainult klaastaarasse ja mesilasvaha sulatakse kohapeal ning vahetakse sertifitseeritud vahatootja juures kärjepõhjade vastu. Vaha sulatamisel tekkinud vaharaba komposteeritakse või kasutatakse süütekuubikute tegemiseks.
 
Rohelisem Põlvamaa kopramärk on tõend põlvamaisest päritolust ja põlvamaistest väärtustest. See näitab meie rohelist suhtumist ja lubadust olla oma tegevuses säästlik, puhas, taaskasutav ja hooliv.
 
Kopramärgi omanik on SA Põlvamaa Arenduskeskus, kes koordineerib märkide väljastamist ja märgikandjate võrgustikku. Rohkem infot Rohelisem Põlvamaa märgise kohta leiab SIIT
 
 
eu