Põlvamaa Rohelisema märgi toode pälvis parima toidutoote tiitli

09.07.2015

 4.-5. juulil toimus Tartus esmakordselt Tartu toidufestival, mis tutvustas kohalike väikeettevõtete toodangut ning pakkus Tartu söögikohtade roogi. Esindatud olid ka Põlvamaa Rohelisema märgi ettevõtjad.

Festivali programmi ühe osana selgitas professionaalne žürii välja kogu sündmuse parima toitlustaja ja parima toote. Žüriisse kuulusid Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov ja Eesti toidu propageerija Jaan Sõrra. 

Parimaks toitlustajaks hinnati seekord restoran Polpo ja parimaks toiduaineks Kalmar Mägi poolt valmistatav suitsusink, mis kannab  Põlvamaa rohelisemat märki.

Kalmar pakub oma talus Karaskis Lõuna-Eesti traditsiooni järgi valmistatud suitsuliha, mis on tünnis soolatud ning suitsusaunas suitsutatud. Lisaks unustamatule suitsulihaelamusele jagab Kalmar Mägi huvilistele teadmisi liha suitsutamisest ja suitsusauna saladustest. "Tõelise suitsusaunaliha pakkumise eelduseks on valmistaja meisterlikkus," kommenteeris võitu Põlvamaa Arenduskeskuse projektikonsultant Tiiu Marran.

 

Lisainfo:
Tiiu Marran
Projektikonsultant
SA Põlvamaa Arenduskeskus
Tel: 799 8956 / 5348 0003
E-mail: tiiu.marran@polvamaa.ee

SA Põlvamaa Arenduskeskus Tiiu Marran e-mail: pak@polvamaa.ee