Uudised

Põlvas avati innovaatiline päikesepaneelidel toimiv toiduringluskapp
2023-03-01 18:38:00

Teisipäeval, 28. veebruaril avati Põlvas Piiri ja Kesk tänava nurgal maakonna esimene taastuvenergial töötav toiduringluskapp. Kapp on mõeldud kõigile, kes soovivad oma muidu raisku mineva toidu koguseid vähendada ja samal ajal toetada kogukonda.

Põlvas avatud toiduringluskapp loob ettevõtetele ja eraisikutele võimaluse turvaliselt ja mugavalt ära anda toitu, mis muidu satuks prügisse, kuid tegelikult on veel tarbimiseks kõlbulik. Tegemist on hübriidkapiga (ühel pool jahekapp ja teisel pool tavaline kapp), mille tööshoidmise tagavad lisaks elektrienergiale katusele paigutatud päikesepaneelid. Toidukapp on ehitatud ilmastikukindlalt, seda on kerge puhastada ning jahekapp tagab vajaliku temperatuuri seda nõudvatele toiduainetele.

"Põlvamaa vabatahtlike eestvedamisel Põlvasse paigutatav toiduringluskapp annab kohalikele võimaluse ülejäävad toiduained kiiremini ringlema panna,“ rääkis MTÜ Põlvamaa Tsõõrimajanduses vabatahtlikuna kaasa tegev Kerli Irbo. Toiduringluskapi kasutamine aitab vähendada toidujäätmeid ja annab samal ajal kogukonnale võimaluse koostööks ja jätkusuutlikkuse edendamiseks. „Kappi on oodatud kasutama nii selle täitjad kui selles oleva sisu tarbijad," lisas Irbo.

Toiduringluskapi idee eestvedaja on vabatahtlike poolt 2022. a septembris loodud MTÜ Põlvamaa Tsõõrimajandus, kes kapi täitmisel teeb koostööd Põlvamaa toiduettevõtetega ja vastutab ka kapi korrashoiu eest. Kapi soetamist toetasid LC Põlva Gloria Lionsklubi, Põlva vald, Alexela, Sunly City, Sol Navitas, Roheline vald, Tere AS ja OÜ Kagukodu. 

Lisainfo:

Kerli Irbo
MTÜ Põlvamaa Tsõõrimajandus
Tel 56358065
E-post ts66rimajandus@gmail.com

eu